TUBİTAK Nişantaşı Üniversitesi’nin 24 projesini kabul etti

Nişantaşı Üniversitesi öğrencilerinden bilimsel başarı

TUBİTAK’ın üniversite öğrencileri için açtığı proje çağrısına başvuran Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri, bilimsel anlamda büyük başarı elde etti. TÜBİTAK, Nişantaşı Üniversitesi öğrencilerinin 24 projesini kabul ederek destekleme kararı aldı.

Nişantaşı Üniversitesi’nin toplam 24 projesi TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programlarına kabul edildi.

İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencilerinin 9 projesi kabul edilirken,

Sanat ve Tasarım Fakültesi’nden 4, Tıp Fakültesi’nden 3, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden 2, Sağlık Bilimleri ve Yüksekokulu’ndan 2 ve Meslek Yüksekokulu’ndan da 2 proje 2209-A programından desteklenmeye hak kazandı.

2209-B kategorisinden hak kazananlar ise, Sağlık Bilimleri ve Yüksekokulu’ndan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon’dan ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden Mekatronik mühendisliği bölümünden 2 proje desteklenmeye hak kazandı.