90 (212) 210 10 10

Uluslararası İlişkiler (Türkçe/İngilizce)

Bölüm Hakkında

21.Yüzyıla damgasını vuran temel özellik küreselleşme, küreselleşmenin öne çıkan iki temel niteliği ise belirsizlik ve bütünleşiklik (entegrasyon)’tir. 21.Yüzyılın gençleri, yakın ve uzak gelecekleri için belirsizlikler içinde karar verebilen ve bütünleşik olaylar karşısında ilişkisel yorumlar yapabilen gençlerdir. Gençler, geleceğin güçlüklerini ve sorunlarını da ancak bu nitelikleriyle aşarak başarılı olabileceklerdir. Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün amacı; bu nitelikteki gençleri yaşama hazırlamak, onları bu engelleri karşılayabilecekleri kalıcı niteliklerle donatacak eğitimi vermek, 21. Yüzyılın istediği niteliklerdeki gençleri yetiştirmektir.

 

Çalışma Alanları

Uluslararası İlişkiler mezunu gençlerin çalışma alanlarını iki evrende belirtebiliriz: Ulusal ve Küresel. Dolayısıyla mezunlarımız için hem ülkemizde hem de dünyanın herhangi bir ülkesinde çalışma olanağı mümkündür.  Mezunların, dil bilen ve küresel bir vizyona sahip olan gençler olarak hem kamu hem de özel sektörde iş olanakları da yüksektir. Mezunlar, özel sektörde, kamu kuruluşlarında, yerel yönetimlerin değişik birimlerinde, Dışişleri Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, kalkınma ajansları, Avrupa Konseyi, AGIT, IMF, Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kurumlarda, iletişim ve medya sektöründe, sivil toplum örgütlerinde, düşünce kuruluşlarında ve üniversitelerin çeşitli kademelerinde görev ve sorumluluk üstlenebilmektedir.

 

Dersler Hakkında

Uluslararası İlişkiler Bölümü, mezunlarının sahip olmaları gereken entelektüel bakış açısını kazanmalarına olanak sağlayacak geniş bir ders yelpazesine sahiptir. Bu çerçevede temel uluslararası ilişkiler, hukuk ve iktisat derslerinin yanı sıra tarihsel donanım kazanmalarını sağlayacak Uluslararası İlişkiler Tarihi ve toplumsal olaylara farklı bakış açıları geliştirebilmelerine olanak verecek temel Sosyoloji ve Türkiye Toplumsal Yapısı konularında dersler verilmektedir. Bölümün amacı ve öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda bölge çalışmalarını destekleyecek bir arka plan yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu kapsamda öğrencilere Entegrasyon Teorisi, Avrupa Birliği ve Türkiye, Rusya ve Kafkas Ülkeleri, Türk-Amerikan İlişkileri, Çin Halk Cumhuriyeti, Latin Amerika, Afrika Ülkeleri ve Hindistan gibi bölgeler üzerine yoğunlaşmış ders seçenekleri sunulmaktadır. Araştırma Yöntemleri, UAİ Bölümü için Özel Araştırma Teknikleri ve bunun devamı niteliğinde Bitirme Projesi özgün derslerimizden bazılarıdır.

 

Program Müfredatı ve Bilgi Paketi

Program Müfredatı ve Bilgi Paketi Türkçe içerikleri için tıklayınız.

Program Müfredatı ve Bilgi Paketi İngilizce içerikleri için tıklayınız.

Uluslararası İlişkiler (Türkçe/İngilizce) BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANLARI

Apply Nişantaşı