Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

Bölüm Hakkında

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi yakın ilişkili iki alan olmakla beraber, yerel ve uluslararası düzeylerde meydana gelen siyasal, sosyal, ekonomik ve yönetsel değişimleri anlamamıza ve anlamlandırmamıza yardımcı olmaktadır. Siyaset Bilimi, devlet, hükümet, siyasal partiler, siyasal kültür, baskı grupları, sosyal sınıf, toplumsal cinsiyet, toplumsal değişim, sosyal tabakalaşma ve hareketlilik ve uluslararası örgütler gibi konuları incelemekle birlikte, güç, otorite, meşruiyet, siyasal adalet, demokrasi, insan hakları ve eşitlik vb. kavramların bilimsel çalışmalarıyla da ilgilenmektedir. Modern devletlerde, yönetsel organizasyonların gelişmesiyle birlikte karar alma, politika belirleme, planlama, yönetme, uygulama ve değerlendirme konularında uzmanlaşmış insanlar yetiştirme ihtiyacı daha da artmıştır. Kamu Yönetimi disiplini ise, bu ihtiyaca cevap verir nitelikte yerel ve ulusal düzeyde kamu örgütlerinin yapılanmasını, kamu politikalarının oluşturulmasını ve ulus üstü seviyede oluşturulan siyasaları incelemektedir. Nişantaşı Üniversitesi, geleceğin yöneticilerini yetiştirme amacı doğrultusunda, siyaset ve yönetim çalışmalarının yenilikçi bir tutumla birleştirilmesi, öğrencilerin değişimlere hazırlıklı olmaları ve mesleki bilgi ve becerilerinin gelişmesi açısından kendilerine çok önemli katkılarda bulunmaktadır.

Çalışma Alanları

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü müfredatı, çalışma hayatının her kademesinde kullanılabilecek bilgilerin yer aldığı derslerle oluşturulmuştur. İster kamu, isterse özel sektör olsun, program nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanmıştır. Programda yer alan dersler ve öğretim yöntemleri, öğrencilere mesleki, akademik ve idari birikimin yanı sıra analitik bakış açısını da kazandırmayı hedeflemektedir. Bu amaçla, program çok yönlü bir bakış açısıyla hazırlanmıştır. Yönetim Bilimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Hukuk Bilimi ve Kent-Çevre Bilimi ana dalarında öğrencilere birçok ders verilmektedir. Bu derslerin yanında öğrencilerimize, İngilizce hazırlık sınıfında öğrenmiş oldukları genel İngilizceyi pekiştirmeleri için, her yarıyıl mesleki İngilizce dersleri ve bölümün gerekliliklerinden biri olan İspanyolca, Rusça veya Almanca dillerinden birini seçmeli ders olarak sunarak mezun olduklarında en az iki yabancı dil konuşabilmeleri amaçlanmaktadır.

Dersler Hakkında

Bilgisayar mühendisliği bölümünde okutulan dersler, bilgisayar donanım yapısı, programlama dilleri, veri yapıları ve algoritmalar, sayısal çözümleme, veri tabanı sistemleri, mantıksal tasarım, mikro işleyiciler, veri iletişim, sistem çözümleme, yönetim bilişim sistemleri gibi meslek derslerinden ve matematik, istatistik, fizik, elektrik, elektronik, ekonomi, işletme yönetimi gibi temel destek derslerinden oluşur. Meslek dersleri laboratuar uygulamaları ile desteklenir. Öğrenciler kuramsal ve uygulamalı dersler yanında, gerek üniversite bilgisayar merkezlerinde, gerekse üniversite dışında bilgisayar merkezi olan kuruluşlarda yaz stajları yaparlar.

Program Müfredatı ve Bilgi Paketi

Program Müfredatı ve Bilgi Paketi içerikleri için tıklayınız.

ÇAP Yapılabilecek Ana Dal Programları

• ULUSLARARASI İLİŞKİLER