90 (212) 210 10 10

Finans ve Bankacılık

Bölüm Hakkında

Bölümün temel amacı öğrencilerimize, finansal piyasaları, finansal kuruluşları ve sistemleri tanıma imkanı vererek, analitik bir eğitimi yapısı içerisinde, analiz ve karar verme yeteneklerini geliştirmelerine imkân sağlamak ve çalışma hayatında başarıya odaklanmış mezunlar yetiştirmektir. Üniversitemiz Finans ve Bankacılık Bölümünde öğrencilerimize bankacılık ve finans disiplinlerinin kavramları ve teorilerinin yanında temel iktisat, işletme ve yönetim nosyonları da kazandırılmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre seçmeli dersler sunularak akademik gelişmeleri ve ileri de mensubu olacakları meslekle ilgili en geniş vizyonu kazanmaları sağlanmaktadır. Mezunlar, kamu ve özel birçok banka ve finans kurumunda, Hazine'de, ve Merkez Bankası'nda çalışabilirler.

 

Çalışma Alanları

Üniversitemiz finans ve bankacılık bölümü mezunlarının oldukça geniş bir bazda kamu ve özel sektörde istihdam olanakları mevcuttur. Program mezunlarının, Maliye Bakanlığı, Sayıştay, BBDK, SPK, Devlet Planlama Teşkilatı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı gibi ekonomi bürokrasisinde kariyer imkanları yanında kamu bankalarında da istihdam edilme olanakları bulunmaktadır. Mezunlarımızın özel sektör bankaları ile leasing şirketlerinin, sigorta işletmelerinin, danışmanlık şirketlerinin, menkul kıymet aracı kuruluşlarının ve özel sektör işletmelerinin finans bölümlerinde, finans koordinatörü, finansal raporlama uzmanı, bütçe ve mali planlama uzmanı, finansal analist, portföy yöneticisi, olarak istihdam edilmeleri söz konusudur. Üniversite olarak mezunlarımızın kendi alanların da üniversitemizde kazandıkları bilgi ve donanıma dayanarak iş olanaklarını yaratmalarını teşvik etmektir. Bankacılık ve finans programı mezunları akademik kariyerlerini sürdürme olanağına da sahiptir oldukları gibi odaların öngördüğü gerekli koşulları sağlayarak serbest muhasebeci, mali müşavir ve yeminli mali müşavir olarak bağımsız bir mesleğe de sahip olabilirler.

 

Dersler Hakkında

Bölümümüzde matematik, istatistik, temel hukuk, banka hukuku, bilgisayar, muhasebe, para-banka-kredi, finansman, bilgisayarlı finans analizleri, yatırım proje değerleme, uluslararası finansman, risk yönetimi, finansal araçlar ve kurumlar gibi derslerde teorik eğitimin yanı sıra piyasa uygulamalarına dönük eğitimin staj ve uygulamalarla verilmesi hedeflenmektedir. Üniversitemizin bankacılık ve finans alanındaki kitap, bilimsel dergi ve veritabanlarına ulaşımı sağlayan kütüphanesi öğrencilerimize ve mezunlarımıza akademik açıdan kaynak sağlamaya yardımcı olacak ve derslerin teorik ve uygulamaya dönük boyutlarında grup çalışmaları, projeler, vaka analizi ve staj çalışmaları gibi öğrencilerin eğitim sürecine etkin katılımlarını sağlayan akademik yöntemler kullanılacaktır.

 

Program Müfredatı ve Bilgi Paketi

Program Müfredatı ve Bilgi Paketi içerikleri için tıklayınız.

Finans ve Bankacılık BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANLARI

Apply Nişantaşı