90 (212) 210 10 10

HABERLER

Borderless World; Mediterranean - Bir Karşılaşma Alanı Olarak Akdeniz-” Uluslararası Sempozyumu Üniversitemizde Gerçekleşti

Borderless World; Mediterranean - Bir Karşılaşma Alanı Olarak Akdeniz-” Uluslararası Sempozyumu Üniversitemizde Gerçekleşti

“Borderless World; Mediterranean” - Japonya’dan Avrupa’ya Bir Karşılaşma Alanı Olarak Akdeniz- Sempozyumu 31 Ekim-1 Kasım tarihlerinde Üniversitemizde gerçekleşti. Nişantaşı Üniversitesi, Hitotsubashi University (Tokyo-Japonya) ve Toyo Universitesi, (Tokyo-Japonya) işbirliğinde gerçekleşen sempozyumun düzenleme kurulu, Prof. Dr. Hiroshi Kato (Hitotsubashi University, Tokyo, Japonya), Prof. Dr. Noubo Misawa (Toyo University-Tokyo, Japonya) ve Doç. Dr. Göknur Akçadağ (Nişantaşı Üniversitesi)’dan oluşmuştur. Sempozyumun sekreteryası Prof. Misawa ve Doç.Dr. Akçadağ tarafından yürütülmüştür. 

“Borderless World: Mediterranean- Bir Karşılaşma Alanı Olarak Akdeniz-” Sempozyumu, Prof. Dr. Hiroshi KATO’nun Japonya’nın Akdeniz’e ilgisi konusu bağlamında oluşturulmuş ve akademik destek almış bir projenin sempozyum dizilerinden ikincisini oluşturmaktadır. Bu alanda Akdeniz’e açılımı olan ülkelerden ve Japonya’dan bir çalışma grubu oluşturulmuş, Üniversitemizden de Doç.Dr. Göknur Akçadağ çalışma grubuna dahil olmuştur. Sempozyum serisinin ilki İtalya’da yapılmıştır. 19. Yüzyıl ve 20. yüzyıl başlarında Akdeniz’e diğer devletlerin ilgisi ve siyasi, ticari, kültürel ilişkiler, savaşlar arası dönemde Japonya’nın Akdeniz’de ticari faaliyetleri, bir medeniyet, karşılaşma alanı olarak Akdeniz konularında bildiriler ve sunumlar, sempozyum oturumlarında ele alındı. Son oturum, yakın zamanda vefat eden Türkiye’de ve Dünya’da tarih camiasının yakından tanıdığı Prof. Maria Pia Pedani'nin anısına, (Ca Foscari University, Venedik) konuşmalar da gerçekleşmiştir. Japonya, Yunanistan, İtalya, Hırvatistan, Tunus ve Türkiye’den sempozyuma katılan araştırmacılar araştırmalarını sundular ve konuyla ilgili görüş alışverişinde bulundular. Sempozyumda sunulan bildiriler ve sunumlar, Hitostubashi Üniversitesi tarafından yayınlanacak özel sayı dergide yer alarak 2020yılı ortalarında yayınlanacaktır. 

Tarih Bölümü ve Uluslararası İlişkililer Türkçe-İngilizce bölümlerinin öğrencilerinin ve akademisyenlerin katıldığı Sempozyumun açılış oturumunda, Rektör Yrd. Melis Oktuğ Zengin Üniversitemiz adına açılış konuşması yapmış, Prof. Dr. Hiroshi KATO, Prof. Dr.Nobuo MISAWA ve Doç. Dr. Göknur Akçadağ’ın açılış konferansları gerçekleşmiştir. Sempozyumun 2. gününde ilk oturum, Prof. KATO’nin moderatörlüğünde, Öğ. Grv. Dr. Salim Savaş BİÇER (Nişantaşı Üniversitesi), Prof. Dr. Hassen ANNABI (Tunis University, TUNUISIA), Prof. Dr. Akira USUKI (Japan Women’s University, JAPAN)’nin sunumları ile gerçekleşmiştir. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Miki IIDA (Senshu University, JAPAN)’nın yaptığı ikinci oturumda, Prof.Dr. Antonio FABRIS (University of São Paulo, ITALY), Dr. Levent Kaya OCAKAÇAN (Bahçeşehir Üniversitesi), Prof. Dr. Vaios VAIOPOULOS (Ionian University, GREECE), Prof. Dr. Mauro BONDIOLI (Ars Nautica Project, CROATIA), Ryosuke KUBO (Ph. D. Student, Hitotsubashi University), Naoko AIISO (Ph. D. Student, Keio University), Doç. Dr. Göknur AKÇADAĞ, (Nişantaşı Üniversitesi), Prof. Dr. Katsuyuki TAKENAKA (Aichi Prefectural University, JAPAN)’ın sunumları, Prof. Dr. Hiroshi KATO ve Doç.Dr. Göknur Akçadağ’ın değerlendirme ve kapanış konuşmaları gerçekleşmiştir.

 















Apply Nişantaşı