İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce)

Bölüm Hakkında

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, üst düzeyde İngilizce bilen, dil, kültür ve edebiyat analizleri yapabilen, ve bilgi ve donanımların ışığında düşünen, soru soran, yorum yapabilen, yaratıcı ve dinamik bireylerin yetiştirilmesini amaçlayan bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, yazılı ve sözlü İngilizce becerilerini geliştirmelerini hedefleyen derslerin yanı sıra İngiliz kültürü ve edebiyatının tarihsel, yazınsal ve eleştirel açıdan araştırılmasına zemin hazırlayan dersler de almaktadır. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü disiplinler arası bir bölümdür. Edebiyat ve kültür alanındaki temel bilgiler ile farklı bölümlerden (iletişim, medya, hukuk, işletme, mimarlık, mühendislik vb) alınabilecek seçmeli dersler ile harmanlanır.

Çalışma Alanları

Mezunların çalışma alanları şöyledir: Tüm özel ve kamu kuruluşlarında, yazılı ve sözlü olmak üzere iyi derecede İngilizce bilgisini gerektiren tüm iletişim, çeviri, editörlük faaliyetleri; Milli eğitim, üniversiteler, dışişleri, turizm, bankalar, özel şirketler ve basın-yayın kuruluşları.

Dersler Hakkında

Öğrencilerin alacağı temel dersler şöyledir; İleri Düzeyde Kompozisyon, İngilizce Dil Bilgisi, Mitoloji, İngiliz Edebiyatı Tarihi, Çeviri, Kısa Öykü, Edebi Metinler, Anglo-Sakson ve Ortaçağ Edebiyatı, Rönesans Edebiyatı, Amerikan Edebiyatı Tarihi, Romantizm, Çağdaş İngiliz Edebiyatı

Program Müfredatı ve Bilgi Paketi

Program Müfredatı ve Bilgi Paketi İngilizce içerikleri için tıklayınız.

ÇAP Yapılabilecek Ana Dal Programları

• İNGİLİZCE MÜTERCİM TERCÜMANLIK