İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yrd. Dr. Öğretim Üyemiz Hazar Dördüncü Eurasi Rail’e Katıldı

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yrd. Dr. Hazar Dördüncü raylı sistemler sektörüne yönelik olarak Avrasya bölgesinin tek ve dünyanın en büyük fuarlarından biri olarak bilinen Eurasia Rail’de; yapay zeka ve ileri sinyalizasyon sistemleri ile tamamen otonomlaşan raylı araç ve tedarikçileri ile üniversitemizi temsilen bir araya geldi.

Raylı sistemlerde teknolojik uygulamalar ile yolcu deneyimlerinin iyileştirilmesi ve demiryolu sektörünün algısı ve beklentilerin masaya yatırıldığı konferanslar, yuvarlak masa buluşmaları ve atölyelerde sağlıklı ve yeterli bir ulaştırma ve haberleşme sistemine sahip olmayan ülkelerin asla kalkınamayacaklarını ve demiryolu sektörüne verilen her türlü desteğin ülke ekonomisine pozitif katkı sağlayacağı, ulaşımın teknolojiye entegrasyonu ve ulaşımda dijitalleşmenin önemine dair görüşler paylaşıldı.

Yayın Tarihi: 17.04.2019 - 14:41:48