90 (212) 210 10 10

Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi

Bölüm Hakkında

Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi bölümü alanında piyasa mekanizmalarını kavrayan, portföy yönetimini içselleştiren öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölümün gerektirdiği yükümlülüklerini başarı ile tamamlayan tüm mezunlar Sermaye Piyasası Uzmanı olarak alanında Lisans Diploması derecesini alırlar.

Ulusal ve uluslararası düzeyde olmak üzere en başta İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın ve Borsada işlem yapan aracı kurumların, yatırım şirketlerinin ve portföy yönetimi şirketlerinin hemen hemen tamamını analiz edecek uzman kadroları ülkenin insan kaynağına katmayı bir misyon edinen bölümümüz; Kurumlarla birlikte çalışma, dijital etkileşimi esas alarak piyasa fırsatı ve avantajlarını değerlendirecek uygulamalı alana egemen vizyoner mezunlar yetiştirmeyi öğretinin temel görevi saymaktadır.

Çalışma Olanakları

Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi bölümünden mezun olanlar için geniş bir yelpazede çalışma olanakları mevcuttur. Mezunlar, bankalar, yatırım şirketleri, sigorta şirketleri, portföy yönetim şirketleri ve aracı kurumlarda iş bulabilirler. Ayrıca, finansal danışmanlık firmalarında, kamu kurumlarında ve uluslararası finans kuruluşlarında kariyer yapma fırsatına sahip olabilirler. Mezunlar, analist, portföy yöneticisi, yatırım danışmanı, risk yöneticisi gibi pozisyonlarda çalışabilir ve kariyerlerinde ilerleyebilirler.

Dersler

Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi lisans programında, öğrencilere geniş bir yelpazede dersler sunulur. Temel ekonomi ve finans derslerinin yanı sıra, yatırım analizleri, finansal yönetim, risk yönetimi, portföy teorisi, finansal enstrümanlar ve türev piyasalar gibi özel alanlara odaklanan dersler de bulunmaktadır. Öğrenciler, finansal piyasaların ve araçların derinlemesine analizini yapmayı öğrenir ve çeşitli finansal yazılımları kullanarak pratik yapma imkanı bulurlar. Bunun yanı sıra, etik ve profesyonel standartlar, finansal düzenlemeler ve mevzuatlar gibi konular da ders programının önemli bir parçasını oluşturur.

Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANLARI

Apply Nişantaşı