90 (212) 210 10 10

Psikoloji (İngilizce)

Psikoloji (İnglizce) Bölümü Hakkında

Psikoloji İngilizce programı, psikoloji bilimi ile sanatını bir arada öğrencilerine sunmayı ana hedef olarak belirlemiştir. Psikoloji bilimi kapsamı gereği insanı temel alan birçok disiplini içinde barındırmaktadır. Bu disiplinleri psikoloji bağlamında akademik ve araştırma temelli yetkinlik oluşturma çerçevesinde harmanlayarak öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Klinik ve uygulamalı tarafta ise gerek derslerin tasarımı gerekse hocaların yetkinliği ve proje ve staj uygulamalarıyla öğrencilerimizin akademi sonrasına tam yetkin hazırlanmalarını sağlıyoruz.

Nişantaşı üniversitesi olarak, öğrencilerimizin eleştirel düşünme, araştırma yapma, psikolojinin alt ve yan dalarıyla olan ilişkilerini kavrayarak proaktif ve yenilikçi fikirler üretebilen Psikologlar olmaları arzusu içindeyiz.

Bu bağlamda gerek müfredatımız gerekse Psikoloji (İngilizce) bölümü yönetimi olarak yurtiçi ve dışından gelen öğrencilerimize uluslararası standartlarda, Psikoloji bilimini hem mesleki hem de bireysel gelişim süreçlerinde ömür boyu kullanabilecekleri bir süreç halinde sunuyoruz.

Öğrenci odaklı yaklaşımımızla, 70 günlük staj avantajı sağlayan nadir Psikoloji bölümlerinden biri olmaktan gurur duyuyoruz. Staj süreçlerinde self-reflection modeliyle standart bir stajın ötesine geçerek hedef odaklı yetkinlik arttırıcı gerçek hayata hazırlayan bir kariyer hazırlığı sağlıyoruz.

Eğitim modelimiz gerek ders içeriklerinin çeşitliliği, gerek sektörel seminerler, gerek kongreler gerek hoca/öğrenci birlikte gerçekleştirdiğimiz araştırma, makale ve kitap projeleriyle fark yaratmaya devam etmektedir.

Değerli öğrenci adayımız, eğitimin sadece bilgi aktarımı olmadığını çok iyi biliyoruz, bu bağlamda öğrencilerimizin kayıt dan mezuniyete kadar olan tüm süreçlerinde aktif olmalarını ve üretmelerini sağlayacak bol aktiviteli, kesintisiz mentör destekli bir ekip anlayışına sahibiz.

Sizlleri de Nişantaşı ailesine bekliyoruz.

Saygılarımızla

Psikoloji (İngilizce) Departmanı

 

Psikoloji (İngilizce) Bölümünde Alınan Dersler ve Yetkinlikler

Psikoloji İngilizce programının ilk güz ve bahar dönemi sosyal bilimler ile ilişkisi olan Psikoloji dersleri verilmektedir. Bu derslerle Psikoloji alt yapısı, sosyoloji ve felsefe gibi diğer disiplinlerle daha geniş bir farkındalığa ulaşılmasını ve Psikoloji bilimini geniş perspektiften değerlendirmenizi amaçlamaktayız. İlk yıl derslerin yanında bölüm yönetimi olarak öğrencilerimizle birçok aktivite yapılmaktadır. Bu aktivitelerle ilk yıldan itibaren uygulayıcı ve üretkenlik seviyesine öğrendiklerini uygulama fırsatlarına ulaşıyorsunuz.

İlk iki dönem alınan derslerden bazıları: Intro to Philosophy, intro to Sociology, Intro to Psychology, Research and Presentation techniques.

İkinci yıl, 3 ve 4’üncü dönemlerde ise Psikolojinin ana derslerine daha derinden giriş yapılmaktadır. Bu sayede Psikoloji bilimi tam anlamıyla zihinsel haritalarınıza yerleşmektedir. İkinci yıldan itibaren öğrencilerimize kariyer bağlamında geleceklerini tasarlamaları ve uzmanlıklarını belirleme konusunda mentörlük yapıyoruz.

Üç ve dördüncü dönemde alınan derslerden bazıları: Physiological Psychology, Theories of Personality, Learning Psychology, Developmental Psychology.

Üçüncü yıl, 5 ve 6. dönemlerde ise Psikoloji biliminin ileri seviye derslerine geçiş yapılmaktadır. Bu dönemde seçmeli dersler ile öğrencinin isteğine göre programını dizayn etme fırsatı verilmektedir. HR management dan Klinik görüşme tekniklerine kadar çok geniş seçenekler sunulmaktadır. Bu dönemlerdeki derslerden bazıları: Psychopathology, Cognitive Psychology, Gender Psychology, Forensic Psychology.  

Dördüncü yıl, 7 ve 8. dönem öğrencilerimizi hangi iş dalında çalışmak istiyor ise kariyerine yön verecek mentörlük faliyetleri yapmaktayız. Ayrıca 3 ayı kapsayan staj ve self-reflaction sürecinde öğrencilerimizin dört yıl boyunca öğrendikleri bilgileri sentezlemeleri ve hedeflerine uygun düşünce modelleri geliştirmelerini ve bunu kanıtlamalarını beklemekteyiz. Bu dönemlerde olan derslerden bazıları: Experimental Psychology, Ethics in Psychology, Clinical interview, Psychotherapy practice, NeuroPsychology.  

Psikoloji (İngilizce ) Bölümü Mezunlarının Çalışma Alanları

Psikoloji son yılların en çok talep gören meslek gruplarındandır. Her geçen gün Psikolojinin yeni alt daları oluşmaktadır. Bu bağlamda Psikoloji mezunlarının çok geniş bir çalışma alanı bulunmaktadır. Psikoloji mezunları kamu ya da özel sektörde istihdam edilebilmektedir. Hataneler, okullar vb. gibi. Mezunlarımız Psikoloji’nin alt daları olan Klinik Psikoloji, Gelişim Psikolojisi, Adli Psikoloji vb gibi yüksek lisanlarını tamamlayarak o alanda uzmanlık sahibi olabilirler. Alanlarında uzman Psikologlar Hastane, Psikiyatri merkezleri gibi yerlerde çalışabilmektedir. Şirketlerin insan kaynakları departmanları, Kreşler, Okullar, Bakım evleri, Aile sağlığı merkezi gibi yerlerde iş imkanı bulunmaktadır. Çeşitli bakanlıklarda da istihdam imkanı mevcuttur. Sağlık bakanlığı, Milli eğitim bakanlığı vb gibi. Araştırma yapmak isteyen, akademik ilerlemek isteyenlerde Üniversiteler de iş imkanı bulabilmektedir. İngilizce eğitim görmüş olmanın verdiği avantajlarla yurtdışında da çeşitli olanaklar bulunabilmektedir.

Psikoloji (İngilizce) Programı Öğretim Hedefleri

- Akademik ve reel sektör iş birliğinin yetkinlik bazlı bir modelini sunmak.

- Psikoloji alanında bilimsel bilgi üretebilme ve araştırma projeleri geliştirme imkanı sunmak.

- Aktif, üretken ve yenilikçi bir eğitim ortamı sunmak.

- Global bir bakış açısına sahip bilimsel alt yapı ile sanatsal içerikleri harmanlayabilecek fırsatlar sunmak.

- Gerek laboratuvar gerek se diğer araştırma olanaklarıyla akademik formasyon verebilmek.

- Mezuniyet sonrası kariyerine uygun iş olanaklarına yakınlaştıracak yetkinliklerle öğrencilerimizi hedefleirne yaklaştırmak.

- İçerik zenginliği, Program dilinin getirdiği özgürlükler ile dünya ile bütünleşik bir model sunmak.

Psikoloji (İngilizce) Programından Edinilenecek Kazanımlar

- İnsan düşünce ve davranışının ardında yatan teorileri, ana konseptleri ve mekanikleri bilir.

- Psikoloji alanında araştırma yapabilecek seviyede bilimsel formasyon almıştır.  

- Psikoloji bilim ve sanatını farklı bağlamlarda etik açıdan değerlendirebilir.

- Psikoloji içeriklerini tartışabilir, sorgulayabilir ve uygulayabilir.

- Bilimsel bilgi toparlayabilir ve sunabilir.

- Bilimsel bilgi ve araştırma ile diğer yollardan bilgi üretmeyi ayırdedebilir.

- Duygu davranış ve biliş süreçleri üzerinde anlamlı farkındalıklar oluşturabilir.

- Psikoloji mesleğine uygun etik değerlere refere eden davranışlar geliştirebilir. 

- Toplumsal sorunlar üzerinde duyarlı ve sosyal sorumluluk sahibidir.

Program Müfredatı ve Bilgi Paketi

Program Müfredatı ve Bilgi Paketi içerikleri için tıklayınız.

-

Dr. Öğr. Üyesi Ferihan Tanrıkut

Psikoloji (İngilizce) BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANLARI

Apply Nişantaşı