İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Doktor Öğretim Üyesi Gözde Mert 2'nci Uluslararası Veri Bilimi ve Uygulamaları Konferansı’na Katıldı

Nişantaşı Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üye. Gözde MERT, 3-6 Ekim 2019’da Edremit/BALIKESİR’de; Yalova Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen 2'nci Uluslararası Veri Bilimi ve Uygulamaları Konferansı’na katıldı. Dr. Öğr. Üye. Gözde MERT’in moderatör de olduğu konferansta "Uluslararası İşletmelerde Etnik Köken ve Kültürel Farklılıkların Kuşaklar Bağlamında İncelenmesi" konulu bilimsel araştırma çalışmasını sundu. Dr. Öğr. Üye. Gözde MERT, uluslararası işletmelerde etnik köken ve kültürel farklılıklardan kaynaklanan yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için her kültürün benzerlik ve farklılıklarını ve bunların nasıl uyumlaştırılacağını gösteren eğitim programları, işe alıştırma programlarının bir parçası olması gerektiğini, farklı etnik köken ve kültürlere sahip olan uluslararası işletmeler rekabet ve insan kaynağı sağlama konularında büyük bir avantaj sağladığına dikkat çekmiştir. Ayrıca bu durumun işletmelere farklı pazarları anlamada ve bu pazarlara daha rahat girebilme imkânı tanıdığını da ifade etmiştir.

Yayın Tarihi: 11.10.2019 - 07:07:04
KATEGORİLER Genel